Publicerad den

Boka julbord för företaget

Är det du som har i uppgift att boka julbord för företaget i år? Kanske är det ditt eget företag och dina egna anställda som du vill överraska? Julbord är en riktig klassiker och en stor tradition på många företag. Det är också en tillställning som många ser fram emot väldigt mycket och därför är det bra att det blir rätt.

Idag väljer allt fler företag och verksamheter att låta någon annan ta hand om julbordet – istället för att anordna ett eget. Det är helt enkelt mycket enklare och gör det möjligt för alla deltagare att slappna av. Både mat, dryck, dekorationer och eventuell underhållning kommer tas om hand av någon annan. Det enda ni behöver göra är således att dyka upp.

Välj rätt julbord

Det finns många företag som hjälper andra företag att anordna julbord och det är här som du kommer behöva göra ett val. Utbudet är stort och vad ni väljer beror bland annat på vilken stil ni vill ha på julbordet, samt vilken budget ni har.

Stil – Är det ett mycket traditionellt julbord ni vill ha med klassisk julmat eller vill ni kanske testa ett mer unikt julbord med allt från pizza till grillade kycklingvingar? Våga gå utanför boxen och testa något annorlunda i år.

Budget – Se till att välja utifrån den budget företaget har. Det är bättre att ha ett fullspäckat julmingel på några timmar än att bjuda på en helkväll med övernattning som ni egentligen inte har råd med.

Plats – Det är viktigt att ni väljer en lokal som är tillgänglig för alla gäster – oavsett om ni anordnar julfesten själv eller tar hjälp av ett proffs. Alla som deltar ska kunna ta sig ut till platsen på ett smidigt sätt och gärna med flera möjligheter, t.ex. kommunaltrafik såväl som taxi eller liknande.

Klädsel – Julbordet ska passa ert företag och det gäller även när det kommer till klädsel. Du känner dina kollegor bäst och vet vad som går hem och inte. Det kanske inte är värt att satsa på lyx och flärd när dina kollegor föredrar mer avslappnade kläder till vardags. Försök att hitta en balans som passar just er.