Publicerad den

Ordna en lyckad kickoff eller företagsfest

Att ha en fest eller en kickoff är ett bra tillfälle att få hela företaget att träffas och ha roligt tillsammans. Det är dock också en stor kostnad, vilket gör att det är något som behöver planeras ordentligt för att du ska få värde ur de pengar du lägger ner. Du vill att det ska vara en kväll där dina medarbetare har roligt, känner att de valt rätt arbetsplats men också träffar nya kollegor och skapar nya samarbetsytor. Med rätt upplägg kan det visa sig vara en väldigt bra investering.

Gör en budget och utse en projektledare

Grunden till ett lyckat event är att se till att ha någon som tar ansvar för det. Utse en projektledare som får mandat att utifrån tydliga ramar planera upp festen. Se också till att denna har avsatt tid att kunna jobba med det. Det är också bra att, såtillvida ni inte har hur mycket pengar som helst, sätta upp en budget för kvällen. Se till att denna budget är realistisk och att den räcker till allt ni vill göra.

Satsa på maten

Oavsett om ni befinner er i en extern lokal, på ert eget kontor eller på en restaurang är maten oerhört viktig vid ett sånt här tillfälle. Se till att det finns mycket att välja på och säkerställ att alla som vill ha specialkost får det. Det smartaste är oftast att satsa på catering Stockholm, att låta någon annan laga och servera maten så att ni kan fokusera på festen. Att hitta en bra firma för catering i Stockholm underlättar väldigt mycket. Ni kan jobba med festen medan cateringfirman fixar allt annat, oavsett om ni vill ha buffé eller någon annan typ av mat. När ni beställer catering i Stockholm brukar det också gå att låta dem ta hand om alkoholen. Både att planera vinlista, men också att se till att ordna med alkoholfria alternativ och lämna tillbaka det som inte dricks upp så att ni slipper betala för det.

Ordna underhållning

Ytterligare en sak att tänka på är att ha någon form av underhållning under kvällen. Det kan vara till exempel en standupkomiker eller en artist. Syftet med denna är att göra tillställningen ännu mera festlig, men också att ge folk något att prata om. Det finns gott om olika agenter och artistförmedlare ni kan vända er till för att hitta en underhållare i er prisklass. Kombinera gärna uppträdandet med att VD eller motsvarande håller ett tal för att ge det en lite roligare inramning.

Glöm inte mingeltid

Ett vanligt misstag man gör när man planerar ett event är att minutplanera allting. Se till att lägga in lite luft i schemat där de som är på plats antingen kan sitta ner och prata med sin bordsgranne, eller röra sig runt i lokalen för att mingla. Kom ihåg att det är här, i de personliga mötena, som det verkliga värdet av en företagsfest skapas. Inramningen hjälper till, men det är alltid folket som gör att en tillställning blir värd att minnas.