Publicerad den

Erbjud seniorrabatt på din restaurang

Är du restaurangägare men känner att affärerna går lite dåligt? Då finns det faktiskt flera knep som kan göra att du lockar till dig fler besökare. Här kan du läsa om hur du når ut till ett helt nytt klientel på ett enkelt sätt.

Vänd dig till de äldre

Många restaurangägare vill gärna ha en ung och hipp publik. Det gör att de missar att se en potentiell kundgrupp, nämligen de äldre. Kanske du protesterar och säger att de äldre inte är en tillräckligt köpstark grupp. Tänk då om. Genom att erbjuda dina äldre besökare en fördelaktig seniorrabatt kan du faktiskt locka en hel del besökare och få fart på dina affärer. Visserligen får du på grund av seniorrabatten dra ned på priserna något, men å andra sidan får du plötsligt en ny kundgrupp som driver din rörelse framåt. Tänk också på att många äldre gärna går ut och äter tidigare på dagen. Har du en restaurang där lunchborden gapar tomma kan det vara en god idé att erbjuda äldre seniorrabatt. På så sätt kommer du snart att ha fulla bord även till lunchen.

Gör en god samhällsgärning

Naturligtvis är det viktigt att din rörelse går med vinst, men det kan också vara skönt att göra en bra samhällsgärning. Sådant reflekterar positivt på din restaurang och gör att fler vill besöka den. Idag sitter många gamla hemma och är ensamma. Även om de skulle vilja gå ut och träffa människor känner de att de inte har råd. Även om garantipensionen nu har höjts verkar den ändå jämnas ut av inflationen, något som gör att många ändå känner att de inte kan unna sig att äta ute. Kan du med erbjudande om rabatt nå den här gruppen har du helt plötsligt en helt ny kundgrupp att vända dig till.

Förutom seniorrabatt kan du också försöka att göra en välgärning för de som är ensamma. På ålderns höst ökar tyvärr ensamheten. Kanske har partnern eller vännerna gått bort och man blir sittande hemma. Varför inte då ordna ett event för dina äldre kunder? Det kan vara allt från en dejtingkväll till ett musikquiz med äldre och välkända låtar.

Tipsa om andra rabatter

När du ändå har dina nya kunder på restaurangen kan du passa på att tipsa om andra rabatter. Kom ihåg att välvilja alltid lönar sig. På Hejsenior.se finns mängder av seniorrabatter att hitta. Här kan man få rabatt på allt från mobilsurf till resor och blommor, kort och gott sådant som sätter guldkant på tillvaron.

Kort sagt, som restaurangägare gäller det att vara kreativ när det blir svåra tider. Genom att använda dig av en seniorrabatt kan du hitta en helt ny kundgrupp och på så sätt få din rörelse att överleva.