Publicerad den

Renovera köket i din restaurang

Äger du en restaurang är det viktigt att allting ser bra ut och fungerar som det ska, speciellt i köket. När du bestämmer dig för att renovera ditt restaurangkök finns det flera saker du måste tänka på. Köket är nämligen den delen i en restaurang som avgör ifall du kan öppna och börja laga samt servera maten. Fungerar inte restaurangköket kommer alltså ingenting att fungera.

Kök som har trasig utrustning eller som är väldigt slitet kan leda till att du och din restaurang råkar ut för en ekonomisk förlust. Framförallt om du har en restaurang i en större stad. När du ska renovera är det bra om du kontaktar ett byggföretag i Uppsala som kan hjälpa dig. Det finns även företag som specialiserar sig på köksutrustning för just restauranger.

Efter att du bestämt dig för att renovera restaurangen, hur ska du då börja? Du måste först avgöra ifall du vill anlita ett byggföretag i Uppsala eller göra jobbet själv. Bor du inte i Uppsala finns det säkert byggföretag i närheten där du bor som du kan anlita ifall det är vad du vill göra.

Viktigt att tänka på angående köksrenoveringen

Spisar och vitvaror är de vanligaste sakerna som går sönder och måste bytas. Men det finns även en hel del annat som du bör komma ihåg när du ska börja renovera. Ta en noga titt på hela lokalen och alla ytor som finns. Måste golvet bytas ut? Hur ser färgen på väggen ut? Finns det fuktskador som du måste fixa? För att göra det lättare för dig rekommenderas det att du går igenom köket och skriver ner saker som du anser måste fixas. Skulle du se att det finns väldigt många problem kan det vara bra att du gör en totalrenovering, eller renoverar hela restaurangen och inte endast köket.

Innan du börjar med renoveringen bör du ta en titt på din budget och se hur mycket pengar du har att använda.

Tänk alltid på framtiden

Du som äger och driver restauranger bör alltid planera inför framtiden. Du bör alltså tänka på hur ditt restaurangkök kommer se ut några år framöver, och inte endast vad som kommer se bra ut och fungera precis när renoveringen är klar.

En annan sak du bör tänka på är att du börjar renoveringen under en lite lugnare period. Alltså den tid på året när du vet att du har som minst antal gäster. Det kommer göra det möjligt för dig att renovera utan att stänga helt och hållet. Ska du däremot göra en helrenovering måste du oftast stänga ner hela verksamheten.

Prata med kökspersonalen

Det sista du bör göra innan du börjar med renoveringen är att prata med din kökspersonal. Det är nämligen de som spenderar mest tid i köket och vet därför vad som skulle behöva bli bättre. Skulle du själv inte jobba i köket kommer du inte veta exakt hur allting går till, så prata med de som jobbar där. Om du renoverar och ändrar allting i köket utan att prata med de som jobbar där kan det leda till att det blir svårt för dem att komma igång när du öppnar restaurangen igen.