Publicerad den

Olika typer av event

Ett sätt att locka fler besökare till restaurangen är att anordna ett event. Det finns en rad olika typer av event som är lämpade för restauranglokaler och i det här inlägget får du några exempel.

Matevent

Till att börja med kan du anordna olika typer av matevent. Det kan till exempel vara event där du bjuder in sakkunniga inom mat där de föreläser om olika ämnen. Det kan vara allt från hållbarhet till gastronomi till hur eventets deltagare kan bli bättre i köket. Ett annat exempel på event med maten i fokus är att ni bjuder på mat från världens olika hörn eller att ni under en kväll fokuserar på lokal mat.

Dryckesevent

Har restaurangen alkoholtillstånd kan du anordna olika typer av dryckesevent. Några exempel på dryckesevent är vinprovning, whiskyprovning och ölprovning. Har restaurangen en duktig bartender kan fokuset ligga på att testa olika typer av drinkar. Det finns många sakkunniga experter inom dryck. Har restaurangen inte en sommelier kan det vara en bra idé att bjuda in en i samband med vinprovningen. Sedan kan personer föreläsa kring ämnet. Du kan till exempel bjuda in personer som är kunniga inom whiskyns historia eller låta lokala bryggerier berätta om sitt bryggeri.

Högtider

Ett annat sätt att locka fler gäster till restaurangen är att ha event i samband med olika högtider. Vid halloween kan restaurangen pyntas med läskigt pynt och ni kan ta fram passande maträtter, drycker och desserter som följer temat. Det kan också vara kul om personalen klär sig i halloweeninspirerade utstyrslar.