Publicerad den

Planera en fin minnesstund

Begravningar och minnesstunder är något många tycker är väldigt viktigt. Det är ett sätt att visa respekt och hedra personer som gått bort. Det är dock inte alla personer som klarar av att ta hand om all planering när de sörjer.

Ett tips är att kontakta Lova begravningsbyrå som finns i Malmö och andra städer runt om i Sverige. De tar då hand om hela begravningsplaneringen samtidigt som de har önskemål i åtanke. Med hjälp från Lova begravningsbyrå i Malmö behöver de nära och kära inte oroa sig för att komma ihåg allting inför begravningen.

Minnesstunden däremot är ofta ett event som kan kännas ännu mer personligt och därför väljer många att planera det eventet själva, trots att de anlitat en begravningsbyrå för begravningen.

Att tänka på vid planering av minnesstund

Förutom mat och dryck finns det en del saker som kan vara bra att fundera på. Ett minnesbord är en av dessa saker. Det är precis vad det låter som, ett bord med foto på personen som avlidit, blommor samt ljus. Vissa väljer att lägga en liten bok på bordet där alla kan skriva ner sina minnen eller saker de önskat berättat för personen men inte hann göra.

En annan viktig del är minnestal. Det är ett sätt för personer att berätta några ord om personen som gått bort. Till skillnad från talen som hålls under begravningen är minnestal mer riktade till alla gäster om den avlidna, istället för tal till den avlidna.

Sist men inte minst – musik. Självklart ska det inte spelas upp hög musik som på en klubb. Men lite lugn bakgrundsmusik kan passa utmärkt.